Кулінарія

Готую просто “ульотні” пиріжки по старому забутому рецепту: неймовірно повітряне тонке тісто і багато начинки

Сьогодні хочу запропонувати вам один із варіантів приготування пиріжків – це просто справжня знахідка для тих, хто любить в пиріжках смачне, тонке, хрустке тісто і велика кількість начинки.

До речі, начинку я вам хочу запропонувати незвичайну – з рису, солоних огірків і обсмаженої цибулі. Це дуже смачно, соковито і ароматно!

Тісто теж буде не зовсім традиційним, але про все по порядку.

Для приготування пиріжків знадобиться:

Для тіста:

Пшеничне борошно – 400 г

Сухі швидкодіючі дріжджі – 5 г

Вода тепла – 300-320 мл

Цукор – 1 ст. л.

Сіль – 0,5 ч. л.

Для начинки:

Ріпчаста цибуля – 2 шт. (не дуже великі)

Рис – 70 г (вага в сухому вигляді)

Солоні огірки – 350-400 г

Також знадобиться:

Соняшникова олія – для смаження начинки і пиріжків.

Починаємо готувати.

Як завжди приготування пиріжків починаємо з тіста. Беремо глибоку чашу, просіваємо в неї борошно, додаємо дріжджі, сіль і цукор. Все перемішуємо ложкою.

Потім поступово починаємо додавати теплу (але не гарячу! ) воду. Додаємо трохи – відразу перемішуємо тісто за допомогою ложки, намагаючись розбити всі грудочки.

В результаті вийде дуже липке, рідкувате тісто, приблизно як на оладки. Але як би ні хотілося, борошна більше не додаємо. Після підйому тісто стане трішки більш податливим, але все одно працювати з ним буде незвично. Нижче я розповім про особливості ліплення пиріжків з такого тіста. Але поки затягуємо миску плівкою і ставимо ближче до джерела тепла на 1-1,5 години.

Нехай тісто спокійно підходить, а ми поки приготуємо начинку. Промиваємо рис, заливаємо його подвійним об’ємом води і ставимо варитися під кришкою. Готовий рис знімаємо з вогню.

Але, поки вариться рис ми підготуємо другу частину начинки. Очищаємо і нарізаємо невеликими кубиками кілька цибулин.

У сковороду наливаємо трохи олії і нагріваємо його, висипаємо цибулю і обсмажуємо його до напівпрозорості.

Паралельно з жаркою лука натираємо на крупній тертці огірки.

Перекладаємо натерті огірки разом з виділився при натиранні соком на сковороду до цибулі. Перемішуємо і тушкуємо все разом до випаровування рідини.

Потім додаємо відварений рис.

Перемішуємо, готуємо на середньому вогні кілька хвилин, підсолюємо за смаком, якщо це необхідно, а потім знімаємо з плити і повністю охолодити.

До цього часу уже і тісто підійшло, ось таке воно виходить!

Рясно змащуємо робочу поверхню і руки рослинним маслом і викладаємо тісто з миски. Ділимо тісто на приблизно однакові частини. Беремо шматочок і розплющуємо його руками прямо на столі. Кладемо за центр начинку. З цієї кількості тесту виходить 12-13 пиріжків.

Збираємо тісто зверху. Пиріжок готовий до обжарке. Так, з цим тестом складніше працювати, ніж із звичайним, але, повірте, результат вас порадує.

Нагріваємо в сковороді багато масла – стільки, щоб пиріжки в ньому плавали. Викладаємо 3-4 пиріжка і обсмажуємо протягом декількох хвилин на помірному вогні до рівної золотистої скоринки.

Потім перевертаємо і смажимо ще кілька хвилин, до готовності другої сторони. Смажені пиріжки обов’язково викладаємо на паперовий рушник, щоб масло вбралося з поверхні випічки.

ГОРТАЙТЕ ФОТО В БІК-> ->-> -> ->

У ГАЛЕРЕЇ КІЛЬКА ФОТОГРАФІЙ, ГОРТАЙТЕ -> -> ->-> -> ->-> -> ->-> -> ->-> -> ->

Такі пиріжки дуже довго залишаються свіжими, не черствіють навіть після того, як охолонуть або полежать в холодильнику. Тісто дійсно як пух! А начинка виходить соковитою, ситної і з кислинкою. Особисто мені вона трохи нагадує квашену капусту. Готуйте, пробуйте, Приємного апетиту!

******************************************

З повагою, Оксана!